30 iulie 2009

Bunici mari si bunici mici

Sunt mai multe feluri de bunici.
Unii sunt intelepti, blanzi si buni ca painea calda.
Au invatat de la viata aproape tot si vin nepotii sa le explice cutare si cutare lucru iar ei asculta si ii incurajeaza aratandu-se uimiti: "cate stii tu, copile!"
Uneori sunt obositi si plictisiti dar nu vor sa arate; isi mascheaza cascatul sub o grimasa sau se scarpina cu interes in cap.
Cand nu aud bine nici a doua oara se prefac ca au auzit "aaaa, asa?" temandu-se sa nu fie sacaitori daca mai intreaba inca o data.
Alti bunici sunt ca niste copii, curiosi si scotocitori, neobositi in a incerca sa priceapa tot ce se poate si inca ceva pe deasupra. Nu se lasa niciodata, cer explicatii, despica firul in patru, vor sa priceapa cele mai complicate lucruri. Daca inteleg, spun un "Aha!" cum trebuie ca a spus Arhimede ..."evrika!"
Daca nu pricep, trag de timp, spun ca nu te aud bine, ca nu vorbesti clar si raspicat, de aceea. Si cand le vorbesti mai clar si mai raspicat decat pana atunci, te intreaba: " Te-ai suparat?", le spui ca nu, vrei doar sa te auda..."Dar aud foarte bine" vine raspunsul - bumerang - caci ei vor sa aiba intotdeauna ultimul cuvant.
Asa sunt ei, bunici -bunici sau bunici - copii.

Taguri: bunici , bumerang, copii

5 comentarii:

  1. Interesantă incursiunea în lumea bunicilor. Mai există bunicii sâcâitori, bunicii-ca-niste-părinti si, din păcate, bunicii-care-nu-mai-sunt...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a plăcut şi mie plimbarea prin această lume... Din păcate, niciunul din bunicii meim nu mai este...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Calin
    O da, ultima categorie e cea mai pretioasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cristian
    Unii bunici nici macar nu sunt prea batrani cand se duc...altii asista la imbatranirea noastra

    RăspundețiȘtergere
  5. E bine zic eu, până mai trăiesc ei, bunicii.:)

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!