31 august 2009

Filozoful

Era mare folozof la o firma mare. Muncea mult pe un salariu mic. Din cauza stresului sanatatea i s-a subrezit. Cum nu se observa nimic si cum activitatea firmei crestea l-au incarcat mai mult. Lucra in continuare mult si bine si il plateau ca pe prostii care munceau si ca pe desteptii care stateau degeaba si pe care ii invidia sincer. Si, cum invidia e otrava pentru suflet si trup si-a amintit intelepte vorbe din popor: decat un filozof mort mai bine un magar viu. Si i-a dat o copita sefului. Caci, vorba aceea: "Decat toata vara cioara, mai bine o zi soim".
Seful s-a razbunat. A inceput sa-l sicaneze pana ce filozofului i s-a facut lehamite. Si-a dat demisia de la firma cea mare si a devenit propriul sau stapan, zicand in sinea lui: "Decat sluga mare, mai bine stapan mic".
Acum e multumit. Vorba aceea: decat sa muncesti degeaba mai bine sa stai degeaba.

Tags: filozof, firma, salariu, prosti, destepti, degeaba, otrava, suflet, trup, vorbe din popor, magar, copita, cioara, soim, seful, lehamite, sluga, stapan

3 comentarii:

  1. Il invidiez pentru curaj si as dori sa-i urmez exemplul ! "Decat sa muncesti degeaba mai bine sa stai degeaba." - trebuie sa tin minte vorbele astea !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Leo: de-aia e filozoful filozof; dar l-a ajutat si copita
    Ti-as mai spune ca o copita trasa la timp poate avea urmari benefice cu riscurile de rigoare
    Curaj!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fain text, mă întreb cum naiba mi-a scăpat! Da, aia cu "degeaba" mi-a plăcut şi mie.

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!