17 august 2009

Telega


Drumurile mele "sarate" de la sfarsit de saptamana s-au oprit pentru jumatate de zi la Telega. Spre deosebire de Sarata Monteoru aici e un lac natural care are farmecul lui (pe langa proprietati terapeutice). Lacul e adanc de cca 85 metri si ca sa iesi din el vesel si cu pielea albita de sare e musai sa te imprietenesti putin cu el ca sa intelegi cum trebuie sa faci sa nu te rastoarni cu picioarele in sus. Dupa ce ai prins spilul plutesti fara efort.

Cand am ajuns ploua zdravan. Nu am mai asteptat sa treaca ploaia, am trecut direct la balaceala apa fiind calduta. Apa lacului pare murdara din cauza sarii dar e mai pura decat cea limpede a unui strand orasenesc – concentratia mare de sare nu permite dezvoltarea microorganismelor.

Strandul are vestiare, plaja pe nisip si pe terase de lemn, un mic restaurant, cateva casute de lemn pentru cazare chiar in strand, dusuri, teren de sport.



E clar ca prea multe nu ai de facut acolo dar e un loc din tara pe care trebuie sa-l vezi ca sa stii ce-i cu el. In plus te poti relaxa la aer si la soare stand pluta pe lac, cu mainile sub cap si cu ochii pe sarea de pe margini sau, mai departe, pe dealurile inverzite care imbraca palnia pe fundul careia e lacul. Verdele e intrerupt din loc in loc de cate un acoperis al vreunei casute de vacanta. Pamantul amestecat cu sare si verdele dealurilor confera un pic de pitoresc.

Photos by LePetitPrince

Tags: Telega, strand, sare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hai, curaj!