20 ianuarie 2010

Aripile pentru gheata


Ajung la buza parcului si copaceii ma intampina albi ca niste burti de pinguini prietenosi. Ma uit la urmele de pe zapada si ma bucur ca e inca iarna si patinoarul e deschis. Cand picioarele patrund in ghete deja viata imi pare mai frumoasa. Mainile executa ritualul trecerii sireturilor prin gaici cu miscari tot mai repezi. Nu mai am rabdare. Gandul la apropiatul contact cu gheata imi produce o placere aproape senzuala. Inca putin, imediat, acum. Innod sireturile... gata! In sfarsit pe gheata! Pornesc. Hotarat lucru, pe gheata ma simt mai bine decat pe pamant. Patinele devin una cu picioarele si urmeaza instinctiv ritmul muzicii. Pe gheata simt si mai mult cum muzica imi da aripi. Aripile pentru gheata sunt mai puternice decat aripile pentru pamant. Altfel nu-mi explic de ce ma ridica si ma fac sa plutesc atat de usor.


Tags: Aripile pentru gheata, pinguini prietenosi, gheata, copacei, patine

2 comentarii:

  1. Aş spune că e de invidiat acea plăcere senzuală simţită la apropierea de gheaţă, însă nu le am cu patinajul... Aşa că tac.

    RăspundețiȘtergere
  2. @cris
    Bun, atunci gandeste-te ca ti-e cald si sete si ai in fata un pahar cu apa limpede si exact atat cat trebuie de rece...sau la un dus mult dorit dupa o zi grea...ei?

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!