3 mai 2010

Din Orasul PA: si totusi, ce iaste macadamul?

Vrand sa aflu perceptia generala asupra cuvantului "macadam" am facut un sondaj printre cei cu care m-am intalnit in ultimele zile. Ce mai faci, bla-bla-bla si tam-nisam, intrebarea: ce iaste macadamul? Mi-au raspuns ce e la fel cum stiam si eu - fara search pe google. Esantionul sondajului fiind reprezentativ, puteam extrapola rezultatul. Asadar am concluzionat: ceea ce stiam eu ca e macadamul corespundea perceptiei generale.

Nu stiam insa cine e inventatorul macadamului si nici nu as fi aflat daca nu intram in Orasul PA. Odata ce am facut-o si s-a stabilit tema "Macadam", primul lucru la care m-am gandit a fost sa scriu un PA despre un nene McAdam si acela sa fie PA-ul meu la tema etapei 3. Apoi mi-am pus intrebarea: dar daca tocmai de la un McAdam vine numele macadamului? Chiar asa si era. Mi-a venit sa ma pup de drag ca am descoperit acest lucru fara google. El doar mi-a confirmat.

De-aia zic, buna-i plimbarea prin Orasul PA. Iti pui intrebari, iti dai raspunsuri. Numai la inventatorul macadamului nu ma mai gandeam eu. Dar uite ca acum stiu cine e: un inginer scotian pre numele lui John Loudon McAdam. Cum de altfel se poate afla guglaind dar eu zic ca e mult mai bine sa afli pe cale...naturala.

Tags: Orasul PA, macadam, sondaj, tam-nisam, John Loudon McAdam, PA-ul, search, google.
Etichete: tam-nisam, alte texte

8 comentarii:

  1. ...multe lucruri aflam de la altii..

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer habar n-am avut ce-i aia macadam, nici cine a fost macadam, până la această temă.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. de macadam am auzit doar din campionatele de raliuri (wrc); sunt considerate probe speciale si foarte dure (etapele din corsica si grecia ca exemplu); nu mi-am imaginat ca ar putea ajunge sa fie o tema de PA; denumirea sa vina de la un McAdam?; traiasca gugalul! asta nu inseamna ca tre sa dam crezare celor cred ca, cu un simplu click pe gugal, rezolva problema invatamantului...GOOD POINT!

    RăspundețiȘtergere
  4. angi
    da, de la altii si de la noi cu conditia sa ne putem intrebari, numa ca mereu suntem prea montati in cotidian ca s-o facem...

    star
    tocmai de-aia e bine sa acceptam provocarile

    dand
    exact asta e contextul in care auzisem si eu, ceva mai vag decat tine,nu stiam de Grecia si Corsica de ex; la fel cei pe care i-am intrebat. Asta e perceptia generala.
    Ai dreptate si cu gugal.
    Thanks!

    RăspundețiȘtergere
  5. Io stiam de macadam, si de McAdam am aflat din DEX. Chiar ca ne imbogatim cultura generala !

    RăspundețiȘtergere
  6. ei lasa ca materialul lui McAdam nu mai tine de cultura generala dar nu strica sa stim

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai ma bucur sa aflu ca un simplu cuvant trezeste atata interes :)) noua ne-au spus la scoala de nenea McAdam si am zis sa "pass it forward".

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte bine ai facut, Em, merita si Mc Adam sa-l stim ca doar a lasat ceva in urma lui
    (aha, esti cu scoli tehnice!)

    Multu'pentru vizita, sper sa mai treci cand ai timp

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!