5 mai 2010

Schimb de experienta blogspot.com

Multi bloguim pe blogspot.com pentru ca ne-a dat mura in gura ce avem de facut ca sa ne facem blog fara sa avem cunostinte despre platforme. Ne-am trezit bloggeri si cred ca fiecare a mai invatat cate ceva de la momentul de inceput pana in prezent. Si mai mult ca sigur fiecare dorim sa ne lamurim asupra altor aspecte care ne suscita interesul.
Cred ca n-ar strica un schimb de experienta si pentru aceasta ne trebuie un loc unde sa ne adunam si sa ne impartasim experienta, poate sa aflam ce am dori sa mai stim. Spatiul va fi sub aceasta postare - o sa popularizez articolul in speranta ca ne vom strange cu mic cu mare (prin mare intelegand bloggeri care se pricep si pot sa ne ajute si pe noi, cei mici).

Zic sa n-o mai lungesc ci sa pornim. Deci: ce va roade? Daca nu va roade nimic, va intreb eu: folositi taguri? Ce putere au? Ce linkuri atribuiti cuvintelor alese ca tag? Eu atribui linkul pe care il iau de la titlul postarii dupa ce se formeaza, adica dupa ce-i dau tiparire. Ce obtin? O revenire la postarea respectiva, individualizata.

Tags: schimb de experienta, blogspot.com, platforme, bloggeri, taguri, linkuri, titlul
Etichete: alte texte, link-uri

24 de comentarii:

  1. Fiecare îsi face bucătăria blogului asa cum simte, în ultimă instantă...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am experienta de blogggareala si pe Blogspot, si pe Wordpress. Nu folosesc etichetele decat pentru a pune articolele pe caprarii, atat.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Cris
    aici facem schimb de experienta;
    @ leo
    imi amintesc blogul tau cu bile colorate si "borcanele"

    RăspundețiȘtergere
  4. Uff!Desi imi place ce am inceput sa invat,ma simt de parca m-am pierdut in paduri Ecuatoriale.Multe lucruri nu stiu,le descopar,sau o intreb pe steluta,sora mea mai mare(stargates).Cateodata reusesc sa ma descurc, alta data nu.Limbajul folosit e pentru mine o "limba straina"...necunoscuta inca.
    Ai avut o idee tare buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc de invitatie. Da, sunt relativ noua in bransa si mai am multe de invatat, prinde bine un schimb de experienta.

    Voi reveni!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc de invitatie!!

    Ochiul este de printesa, asa-i?

    RăspundețiȘtergere
  7. Acum, si Maricica a preluat ideea mea pe blogul ei, cea cu etichetele pe borcane. De data asta, borcanele sunt de zacusca, sa fie clar la toata lumea !
    Nu stiu daca aceste etichete ii ajuta pe unii sau pe altii sa ajunga pe blogul nostru. Cert este ca prefer alt fel de vizitatori, decat cei ajunsi prin cautari pe Google. :D

    P.S. : subscriu, tema este utila ! Va urma, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Doar etichez ceea ce scriu pentru a fi mai uşor pentru mine la căutat.
    Ceea ce fac am descoperit singură, dar dacă vă pot ajuta cu ceva sunt aici.;)

    RăspundețiȘtergere
  9. angi, asa patim toti; ramane sa ne intalnim aici si sa ne consultam; tu ce ai vrea sa mai faci pe blog si nu poti? sau ce anume din "secretele" setarilor ai vrea sa afli? Sa speram ca o sa vina si meseriasi care sa raspunda, la ce stiu raspund si eu

    @ Smaranda, multumesc pentru prezenta, tinem legatura; pana acum ai ceva nelamuriri?

    @Incertitudini, bine ai venit!
    Cu ochiul ai ghicit, poate o sa mai vii sa ghicim raspunsuri la intrebarile ce se vor pune aici

    @ eu sper sa urmeze

    @ star, multumesc de prezenta, etichetele au acelasi rol de ordonare si la mine, le-am intarit cu cele sub forma de nor; tagurile sunt basca. Sigur ca poti ajuta, de ex m-ar interesa ce nu-ti place la saitul meu; mie la al tau mi-ar placea sa ajung mai repede la text, cred ca ar trebui micsorat headerul adica partea de sus, cu poza aceea frumoasa cu maci

    RăspundețiȘtergere
  10. :)He, he. Poate aşa curiozitatea e mai mare.;)
    Lăsând gluma la o parte, chestia cu poza e că mi-ar părea rău s-o tai sau s-o micşorez pentru că îmi place în totalitate.
    Dar dacă îmi sugerezi o soluţie...)
    În general şi asta nu doar la tine, mă deranjează atunci când trebuie să scriu înainte de comentarii acele litere, dar aşa am setat şi blogul soră-mii pentru un minim de siguranţă.:)

    RăspundețiȘtergere
  11. io n-am bagat etichete...
    daca imi dadea prin minte de la inceput mai era cum mai era, acu a trecut prea multa vreme.
    spre folosul celorlalti poate as pune o caseta de cautare. da nu cred ca le trebe.

    cu ce ma mai ajut io pe blogspot e sa iau din alte parti cate-un background, de exemplu de pe aici:
    http://www.glitter-graphics.com/gallery.php?categoryID=42

    pe care il pun ca HTML

    am vrut la un moment dat sa ma mut pe wordpress, da n-am avut rabdare sa o mai iau de la inceput, sa descopar toate cele, ce si cum. acolo mi se pare mai profesional, aici mai intim. parerea e pur subiectiva si tine in primul rand de comoditate...

    RăspundețiȘtergere
  12. si pentru sfaturi la diverse chestii tehnice la care io nu ma pricep, da mai mult pentru alte platforme, gasiti si la
    http://fiieficient.com/ (blog inchis)
    sau la
    http://ioannicut.ro/
    nu neaparat de citit, de tinut minte la vre-o nevoie.

    p.s. iar in ce priveste blogul tau, si eu m-as simti mai bine fara verificatoru de cuvinte... daca nu imi aduca aminte ca-l ai, risc sa scriu degeaba, pentru ca atunci cand apas ,,postati un comentariu" trebuie sa derulez din nou pagina, pentru a vedea ca ami am si apsul asta. mi s-a mai intamplat sa constat ca nu apar postari pe care eu credeam ca le-am scris, pentru ca nu finalizasem.

    RăspundețiȘtergere
  13. ajanina, ai perfectă dreptate şi mie blogul mi se pare mai personalizat sau personal, mai intim cum bine ai spus, iar wordpres mai profesional.

    RăspundețiȘtergere
  14. *ajnanina* scuze, te-am botezat.:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Am fost pe wordpress si acum sunt pe domeniu propriu. Inainte era foarte simplu, intr-adevar platforma facea treaba singura. De cand sunt pe cont propriu, trebuie sa reglez singura toate mecanismele. Mai ales la inceput a fost foarte greu pentru ca intampinam fel de fel de probleme.
    Da, folosesc mereu taguri legate de titlu si de textul din postare care este foarte mic la mine. As vrea sa fac mai mult marketing la el dar nu prea am timp.

    RăspundețiȘtergere
  16. star
    daca vrei aceiasi poza micsorata proportional trimite-mi-o pe mail si ti-o returnez gata de pus pe blog eventual ti-o bag intr-un fel de poster adecvat apoi stii s-o pui sau iti spun cum faci pas cu pas

    ajna
    n-am ce face verificarea prin cuvant trebuie sa o las dar nu-i mare lucru... cand esti logata pe blogger imediat ce scrii cuvintul si dai Ok ptr postare comentariu, el pleaca si apare fara intarziere, nu moderez nimic; daca s-a intamplat sa intarzie probabil ca s-a nimerit in acelasi timp cu altul

    draw
    tot e ceva ca te-ai descurcat pe wordpress
    o da, timpul!...cum sa-l dilatam? Ia fa tu un desen cu un timp care se dilata, sa ne razbunam!

    RăspundețiȘtergere
  17. Voi ce ati setat la "Adresă URL pentru redirecţionarea feedului de postări"?
    Ca sa ajungeti la rubrica intrati la voi la: personalizati - setari - feed de site

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna!Multumesc pentru invitatie!De impartasit prea multe nu cred ca am pentru ca nu ma pricep foarte bine.Insa mi se pare tare utila si interesanta ideea ta,mai ales ca in ceea ce priveste calculatorul prefer explicatiile date ... "babeste" :)O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  19. Catrinel (ce-mi place numele asta!)
    vad ca n-a iesit cum ma asteptam, nu se pun intrebari, nu se raspunde la cele puse de mine, de acum incolo nu cred ca va fi altfel...oricum, multumesc pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere
  20. Utilizez doar o lista de etichete in bara laterala, etichetele fiind cat mai putine si denumind categorii concrete de subiecte in care incerc sa-mi incadrez postarile. Asta ca sa stie omul despre ce e vorba pe blog, sa caute mai usor si pentru o mai buna organizare.

    Mai folosesc si un contor de trafic de la feedjit.com. Imi da sentimentul ca nu sunt chiar singura pe blog si vad si cum m-au gasit cei care ajung pe pagina mea. Asa imi dau seama si ce miscari facute ma "promoveaza" (nu ca as tine neaparat).

    In rest, cel mai des observate probleme cred ca tin de aspect. Background, header, alegerea culorilor fontului, adaugarea de videoclipuri si imagini, dimensiuni. Sfatul meu ar fi, pentru cei care inca nu o fac, sa experimenteze si pe partea de HTML a template-ului folosit sau a widget-urilor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Dia, iti multumesc pentru vizita si comentariul interesant si util

    Cu backgroud-ul, sau mai bine sa-i zicem pe inteles, culoarea paginii - eu deocamdata m-am stabilizat la culoarea fisticului - am incercat si eu ceva de sarbatori, voiam sa bag niste Craciunei, dar nu mi-a mers, n-am idee de ce.

    In privinta contorului gandim la fel; mie chiar imi place mult sa observ ce cuvinte imi cheama saitul si sper sa ma prind in timp de mai multe moduri de promovare in afara de blogroll, schimb de link-uri si modalitati din acestea, sa zic, "facile"

    Cum ai putea sa spui altfel la "Widget"? Ca sa inteleaga si cei ce nu vor sa caute pe google sau pur si simplu nu inteleg ce sunt acelea? Asta daca se intampla sa mai treci.

    RăspundețiȘtergere
  22. :)) Am incercat sa nu anglicizez prea mult comentariul, pe cuvant... Mm, widget = unealta, dispozitiv (cam vagi termenii in contextul asta). Vad ca Blogger ii spune "obiect gadget". Facem un compromis :))

    In ceea ce priveste fundalul, cele mai acceptabile, mai putin kitsch-oase mi s-au parut cele de aici:

    http://www.thecutestblogontheblock.com/

    si de aici:

    http://www.backgroundfairy.com/

    Metoda este simpla. Se adauga un obiect gadget HTML/Java (din pagina numita "Aspect" a blogului vostru) in care se copiaza codul indicat sub fundalul dorit. Si atat. Ar trebui sa mearga fara probleme, cata vreme nu exista contradictii intre acest cod si codul de baza al blogului vostru.

    Eu am preferat sa modific la sange un fundal gasit pe un alt blog (nu mai retin care). Am pastrat doar chenarul mai deschis la culoare in care apare textul. In rest, antet, culori, grafica, tot modificat dupa dorinta. Odata cu Blogger am descoperit cat de fascinant e sa te joci cu codurile. Din cateva caractere, care constituie scheletul, iese o intreaga interfata. Pacat ca nu stiu prea multe :)) Dar e frumos ca ni se ofera libertatea sa ne jucam.

    RăspundețiȘtergere
  23. @Dia
    asa e, incercarile sunt delicioase dar e nevoie de putin timp ca sa le aprofundezi; eu nu am avut curaj prea mare, am umblat putin pe la fonturi, largimea rubricii principale, reducerea latimii headerului, tu te-ai jucat mai mult
    Despre feed de site stii ceva?
    Multumesc mult pentru comentariu

    RăspundețiȘtergere
  24. intre timp am trecut de la fundalul "fistic" la un fundal inchis la culoare(turcoise) de dragul fotografiilor; dupa care platforma a oferit tot felul de sabloane noi, care mai de care mai frumoase, am ales unul si apoi am vazut ca il mai are si un alt blog si l-am schimbat si pe acela...schimbari vor mai fi.

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!