24 iunie 2010

Persoana tip buldozer

Cel putin o data, viata iti scoate in cale o persoana sigura pe ea, care calca apasat si nesimtit, asemenea "doamnelor" pe care le-am fotografiat pe o sosea oarecare din patrie, in timp ce asteptam sa se dea la o parte - ele mergand senine pe mijlocul drumului. De-ar fi numai calcatura! Buba e la personalitate. Persoana tip buldozer n-are indoieli, stari contradictorii, sperante, vise, mirari, idealuri, nici macar curiozitate. Crede ca le stie pe toate. Se simte minunat in pielea ei, nu stie, nu vrea sa stie ca in afara ei mai exista ceva. Daca i-ai cere sa-si aleaga un alter-ego, i-ar fi imposibil, asa cum imposibil ii e sa foloseasca pronumele personal la alta forma decat persoana intaia singular. Daca-ti iese in cale persoana buldozer, ocoleste-o, nu de alta, dar, siguranta nesimtirii ei te poate face sa crezi ca esti labil psihic.


Etichete: alte texte, foto
Tags: siguranta nesimtirii, buldozer, calcatura, personalitate,
indoieli, sperante, vise, mirari, idealuri, curiozitate, labil psihic.

3 comentarii:

  1. Ohoho, cate persoane din astea n-am intalnit ! Am si scris de multe ori despre ele. Tu esti draguta, vorbesti frumos la adresa lor, ba chiar le asemeni cu fiintele astea frumoase, care mie mi se par delicate pe langa ele... Si unde mai pui ca vacutele, dragele de ele, nu traiesc degeaba pe pamant, caci ele ne dau noua... lapte, branza, carne, oua.
    Persoanele tip buldozer ne dau batai de cap, greturi pe alocuri, dar si o lectie buna de viata : nu fi ca ele, nu fi ca ele...!

    Poza e mortala ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Un exemplu : http://secunde.com/2009/07/01/un-portret/

    RăspundețiȘtergere
  3. ai dreptate cu vacutele, aveam o poza si mi-am amintit de ea si de cat de sigure pe ele sunt pe mijlocul drumului, altfel n-au nicio vina.
    Da sa stii ca ele ne dau noua pe langa lapte-carne-branza-oua, si puf!
    Si lectia de viata ar fi "fi ca ele, cu ele?" altfel te imping, te calca, te imprastie, te spulbera...

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!