22 octombrie 2010

Pledoarie pentru un vot

S-a deschis u r n a pentru votarea celui de-al doilea palon - s-a deschis mai devreme, deja am pierdut timp pretios. Daca am inteles bine se inchide pe la 7 seara.

Daca doriti sa imi votati un PA alegeti "Nebunul si marea"- din motive tehnice - chiar daca "Blandetea toamnei" va place mai mult. Daca vreti neaparat sa-mi votati si "blandetea", o puteti face, dar in acest caz va ramane doar un vot pentru alte PA-uri - aveti dreptul la 3 voturi.

Si acum pledoaria:
In concurs sunt PA-uri superbe. Nu stiu cat tupeu am de ma var printre oameni care nu se joaca de-a scrisul ci chiar scriu - asta le este meseria. Si nu numai ca scriu, citesc mult, au citit mult, sunt informati "la sange". Eu nu sunt un om informat. Ce stiu vine din pregatirea scolara de acum 100 de ani, din lecturile tot de acum 100 de ani si din ce am trait, vazut, auzit - nu foarte multe. Restul il face o minte insuficient folosita, scormonitoare dar sucita si sufletul cu un anume suflu care izvoraste permanent din propriile trairi, netrairi... si nu mai stiu de unde vine, dar vine. Vine tam-nisam.

In sinea mea cred ca oamenilor foarte informati li se suprima o parte din creativitate (avantaj - eu). Ei se alimenteaza din ce stiu mai mult decat din imaginatie- sunt si mari exceptii. Dar scrisul nu inseamna doar creativitate... Ma opresc la atat, ca sa nu ma fac de ras mai mult.

12 comentarii:

  1. mi-au placut ambele, dar votul l-a luat "nebunul". cine stie de ce ne atrag nebunii? poate pentru ca ne prezinta o realitate alternativa?

    RăspundețiȘtergere
  2. multumim dumneavoastra, sir

    care alternativa? e singura realitate! - acesta a fost un...bonus, e raspunsul pe care l-ar da personajul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu îl votez pe ” nebun”.
    În afară de ce spun aici, trebuie să mai merg undeva, la Călin, de exemplu?
    Dă-mi , te rog, instrucțiuni!La mine, pe blog!
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. şi nebunul a mai luat un vot peste scăfârlie:)

    RăspundețiȘtergere
  5. @In
    pe primul rand al acestei postari scrie "urna" cu albastru. Daca dai click acolo ajungi pe blogul lui Calin la lista de titluri, mergi in jos, dai click pe cerculetul din dreptul titlului PA-ului pe care vrei sa-l votezi, apare un punct, apesi mai jos pe "vote" - butonul asta e similar cu "Trimite" de la comentarii...
    Merci!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ inji
    ...neaparat peste scafarlie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Votul l-ai avut inainte de a-ti "asculta" pledoaria; il meriti cu prisosinta.
    Mintea scormonitoare, creativa, dar si sufletul mereu tanar, condimentate cu (nu foarte mult) tupeu reprezinta exact straturile de sol fertil din care pot inflori mai tarziu lucruri nepieritoare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sau, si daca nu neaparat nepieritoare, cel putin cu adevarat valoroase.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dan, stiu, pledoaria am postat-o tarziu.
    Multumesc pentru vot si pentru cuvintele tale care vor sa faca bine

    RăspundețiȘtergere
  10. ehee acum am văzut că ţi-ai schimbat tapetul:)) mişto culori să te ţină:P

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!