7 ianuarie 2011

Taina piciorusului dezvelit

Ochii i se invarteau conturand cercul de lumina al plafonierei. Se lungise de-a curmezisul patului, cu capul pe partea ei de pat si cu picioarele pe partea lui. Picioare sau picioruse? El o facea sa creada ca are picioruse, ca in copilarie. Isi amintea cum o acoperea tatal ei, pana sub gat, crezand ca doarme. Nu dormea, cel putin nu atunci, poate ceva mai incolo, dupa ce caldura gestului i se raspandea placut in toata fiinta.

De regula el ajungea in pat inaintea ei. Prima data cand s-a intamplat invers a gasit-o cu ochii inchisi, ia te uita, a si adormit, si-a zis. Sau nu? Prea pufaia demonstrativ. In clipa urmatoare avea sa afle taina piciorusului. Dezvelit pana la glezna, ca si cand nu mai incapuse sub plapuma, astepta sa fie acoperit. Se prea poate ca avea un magnetism anume, piciorusul dezvelit, caci barbatul il observa si simti nevoia sa-l acopere. Nu apuca sa termine ca de sub plapuma isi facu aparitia celalalt piciorus. Voia si el sa fie acoperit. Si dupa acoperire iesea din nou, ca din intamplare.

Rebelul dezvelit a fost luat in serios si acoperit ani in sir, ca prima oara, cand Pufaila se prefacea ca doarme si invelitorul se prefacea ca il crede si ca nu cunoaste taina piciorusului dezvelit.

6 comentarii:

  1. alteță, să știi că-mi place foarte mult taina piciorușului care dorea să fie învelit... o noapte frumasă și nu prea răcoroasă :)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc excelenta!
    he, daca-i racoroasa, piciorusul o sa stea cuminte, nu mai scoate nasul pe-afara

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    Un inceput de an plin de ...semnificatii!
    Frumoasa obisnuinta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Angi, eu stiu ce semnificatii? Scriu si eu ce-mi vine, ce-mi amintesc frumos, ce-i urat, de regula nu prea vreau sa imprastii, sunt destule rele si urate pe lume si fara contributia mea...

    Sa ai un an excelent, am tot vrut sa trec pe la tine sa-ti las un mesaj dar iata ca n-am fost in stare, iarta-ma, te imbratisez si iti doresc tot binele din lume

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa am simtit si eu in postarea ta,alint:),iubire, frumos...si clar ca asa ceva emana tot timpul la tine in casuta.
    Multumesc pentru gandurile tale bune!
    La fel iti doresc si eu,din tot sufletul!

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!