19 aprilie 2011

Uitai si nu postai

Ma prapadesc de ras cand studiourile centrale de televiziune fac legatura cu stiristii din tara, la Craiova.
E cate un interviu cu olteanul (de rigoare) aflat la fata locului in momentul producerii evenimentului; el nu trece pe acolo sa fie drumul cu oameni, e pe faza! Cand i se cere, relateaza cu pasiune adevarul si numai adevarul, daca nu vazu omu' nu vazu, dar auzi! El precizeaza: "fusai aici, auzii dar nu vazui". Si da-i si povesteste ce auzi el, cum fu adica de se luara unii la bataie. Ar fi spus el mai multe dar... "cand auzii impuscaturi, ma gandii ce ma gandii si o luai la fuga".
Oltenii au un plus de naturalete care-i fac simpatici si in general sunt oameni cu suflet bun totul e sa nu pici pe invers cu ei...

Uite ce uitai si nu postai: PA-ul scris pentru Casa de Vis. (Am pus chiar link-ul unde se voteaza textele, se mai voteaza azi si maine)
Omul-melc
Nu tin sa am casa mare sau mica, cu etaj sau fara, cu curte, gradina, iaz sau piscina. O casa care sa se invarta dupa soare ar fi ceva, am atata nevoie de lumina lui! Dar nu se potriveste pe de-a-ntregul cu visul meu. Casa din visul meu are roate, merge din loc in loc si alege unde sa se opreasca. Sta ce sta si merge mai departe, sa descopere alt loc frumos. Casa e aidoma omului pe care il adaposteste. Unii oameni seamana cu melcii, si-ar cara casa. Si chiar pot s-o faca, ajutati de caii putere.

2 comentarii:

  1. Nici nu ai pretentii mari de la viata,Printe...la prima vedere,dar daca stau sa meditez un pic cred ca ceri foarte mult,desi daca iti place sa calatoresti(si aici nu se pune problema,ca doar esti Micul Print:)),atunci casa visurilor tale chiar asa ar trebui sa arate.

    RăspundețiȘtergere
  2. angi, cum spuneam, casa e ca omul care sta in ea;
    in a mea sta unul pe care nu-l prea cunosc, ala pe care il cunosc eu nu vrea sa stea; cand umbla nu-i trebuia prea mult,nu era pretentios

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!