9 iunie 2011

O, camping frumos! Campingul cu iurte si vecinul, camping Mustang

Incepusem sa povestesc, ieri, aici.
Continui azi si maine, o sa dau mai multe date, inclusiv adresa altor saituri pe care va puteti documenta - sper sa foloseasca calatorilor.
 Nu plecati la drum ca mine, cititi pe saituri, au harta, tarife, descrieri, tot ce trebuie. Desigur, asa veti fi privati de sentimentul minunat ca descoperiti voi insiva...

Auzisem de iurte si am plecat in cautarea lor fara sa stiu altceva decat ca ele sunt amplasate intr-un loc numit Campul Cetatii unde se ajunge pornind din localitatea Ernei. La drept vorbind nici eu nu pornesc fara documentare dar ideea de a vedea iurtele mi-a venit pe drum.
Bun. Am ajuns la Ernei. Am depasit ramificatia spre Sovata, noroc ca am intrebat un localnic si am intors repede de-am luat-o pe drumul cel bun care la propriu nu mai era asa de bun - din loc in loc asfaltul era "dotat" cu gropi. (N-are a face, am vazut eu drumuri cu mult mai proaste decat acesta!).
Deci de la Ernei ne abatem de pe soseaua care duce la Tg. Mures si o luam la stanga, spre Sovata.
Drumul trece prin: Icland, Caluseni, Isla, Damieni, Matrici, Eremitu. De la Eremitu se face stanga cam cu 8 km inainte de Sovata. Atentie, indicatorul spre Campul Cetatii e mic si prapadit, nu se prea vede dintre ierburi; poate ca dupa ce semnalez aici inconvenientul, cineva e interesat sa schimbe acest lucru? Daca nu, mai exista un reper: in capul drumului spre Campul Cetatii e un panou publicitar mare. Iata-l:











Se merge 5 km pe un drum frumos, unde omul a intervenit nesuparator. Apar case de vacanta dar peisajul nu e sufocat nici de arhitectura, nici de numarul lor - sunt doar cateva, presarate din loc in loc. Zona ma duce cu gandul la Moeciu dinainte de a deveni ceea ce e azi, o adunatura de vile si pensiuni fara nimic traditional, o zona din ce in ce mai aglomerata - sper ca aici sa ramana o zona pura, odihnitoare, neabuzata.

 Lasam in urma un popas turistic... delicat - cuvantul nu e deloc nepotrivit, e o constructie joasa, bine proportionata, inconjurata de alei ingrijite, verdeata, casute de lemn pentru cazat turistii; nu gratare, nu fum, nu gunoaie; o ordine desavarsita care ma face sa ma intreb daca nu cumva m-am teleportat pe nesimtite in Austria... Nu, sunt in curtea unei pensiuni din Romania pozitionata excelent sub dealurile subcarpatice pline de vegetatie.



















Ajung in sfarsit si in camping, vad iurtele in curte, mi se par mari.
























Butoaie cu apa sarata pentru imbaiere


















Maine, daca nu intervine ceva care sa ma tina departe de net, o sa postez fotografii din interiorul unei iurte.
Si voi continua relatarea, drumul va trece si prin camping Mustang.

Tags: camping, iurte, Ernei, Eremitu, Campul Cetatii, Camping Mustang

2 comentarii:

  1. Ce mai faci ,plimbareato?iti merge bine,nu gluma!Daca nu povesteai asa frumos despre locurile romanesti si eu as fi crezut ca esti in Austria.:)Sa nu uitam ca ai dat de unguri,care sunt vecini cu austriecii,si au invatat cate ceva,cel putin in civilizatie,dupa atata dominare...Si pe la noi,satele unguresti sunt mult mai ingrijite!Sunt mult mai gospodari!

    RăspundețiȘtergere
  2. servus, Ang!
    Am inghesuit si o plimbare, mai bine zis peregrinare ca prea o zbughesc repede dintr-un loc in altul.
    Zic si eu c-au invatat, si ungurii si romanii din Ardeal; mai depinde si ce sustinere ai ca degeaba esti harnic si cu idei, fara bani te uiti la altii cum fac frumos

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!