10 august 2009

Amara nu-i chiar asa de... amara

Voiam sa scriu un material amplu cu toate lacurile sarate din tara unde e rost de balaceala care prinde bine si la sanatate. Pana sa apuc sa-l scriu trece vara si pana la anu' multe se mai pot intampla asa ca las pretentiile de redactare si pun aici... sa fie, poate cineva se intreaba unde sa mai mearga in viitorul week-end.

Pe mine m-a surprins placut anul acesta, Amara, pe care o stiam ca pe un mic loc de popas, cam sters si cu prea putina viata, o mica statiune pentru oamenii de la tara veniti la tratament. Ceea ce si e, pana la un punct.
Mai intai am trecut pe acolo, am "adulmecat-o", dupa care m-am intors sa petrec sfarsitul de saptamana. Doar o zi, pentru ca in cealalata am luat-o spre alte meleaguri sa vad cum stau lucrurile si prin alte parti ca multe nu mai sunt cum le stiam.

Ce e bun la Amara: cum va spuneam ieri, lacul si plajele.
Dar mai e ceva. Acum, cand pe litoral campinguri ca acelea din Venus, Eforie Sud, Olimp sunt in paragina sau nu mai exista, cand "Meduza" din Eforie Nord - unul dintre cele mai cautate altadata, care in anii trecuti dadea semne de oboseala iar anul asta e de-a dreptul cu un picior in groapa - spre mirarea mea, la Amara exista un camping amenajat pe o latura a lacului care ofera conditii satisfacatoare iar pentru pescari, peste gata sarat (glumesc).

In camping se poate sta:
- la cort cu 15lei - locul ptr cort plus 5 lei de persoana
- la casute cu baie 100 lei
- la casute fara baie 80 lei; casutele din lemn - cele fara baie folosesc grupul sanitar comun - cu riscurile de rigoare.
Am gasit familii care stateau la cort de mai mult timp. Au zis ca nu i-a plouat deloc, in orice caz saptamana trecuta cand prin tara ploua zdravan acolo nu a fost nicio ploicica.
Cum pozele vorbesc cel mai bine, postez cateva.

Se vede putina grija in incinta campingului, alei cu pietris sau asfaltate, verdeata, copaci...


...pontoane pentru pescari


...gratare amenajate - focul nu e din dotare, cred ca l-a facut un pescar norocos


...leagane pentru copii si un cos de baschet (fara plasa, cum altfel?!) pe un panou batut in cuie pe un copac! NU MAI BATE, BRE, CUIE IN COPACI!!!

Ma intreb cine o fi proprietarul acestui camping... i-as bate si lui un cui, in talpa, macar!


...o catea rasa"camping" prietenoasa si cu pui (simpatici)


In camping se mai afla - in afara de maidanezi sociabili:
spalator de vase
dusuri in aer liber, cu apa rece
Daca mai vreti amanunte, lasati vorba, raspund cu drag.

Tags: Camping, Amara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hai, curaj!