28 septembrie 2009

Barbatie inaripata

De educatia spartana aflasem cu infrigurare in vremea copilariei (regulile privind ordinea si disciplina pe care trebuia sa le respect erau floare la ureche). Mai tarziu am aflat de Batalia de la Termopile si de eroul ei, Leonidas. M-am aflat pentru cateva minute pe locul legendarei batalii unde spartanii condusi de Leonidas au tinut piept numeroasei armate persane impresionand lumea antica si moderna cu vitejia lor. Posteritatea a dedicat faptelor petrecute in anul 480 i.e. n. un monument.





In apropiere se afla un alt monument, inchinat barbatiei. Se spune ca la cererea persilor de a preda armele Leonidas ar fi raspuns cu o replica devenita celebra: "Veniti si luati-le!".
Unii spun ca in loc de arme le-ar fi oferit altceva iar monumentul are legatura cu ce le-a oferit...e o legenda neoficiala, poate o scorneala pentru a starni interes celor insensibili la istorie.



Photos by LePetitPrince

Tags: Leonidas, Termopile, monument

3 comentarii:

  1. Păcat că-s stâlpii ăia ai retelei de energie electrică. Îmi par acolo ca o blasfemie. Exagerez. Dar par nepotriviti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, păcat că apar stâlpii ăia în poză...

    RăspundețiȘtergere
  3. asa e, nu aveam cum sa evit fotografierea lor...de altfel locul e chiar la sosea, nu e deloc romantic dar... e practic, vine lumea, se uita si da-i mai departe la drum

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!