16 septembrie 2009

Retina

Nota: se intampla un concurs de proza arhiscurta, aici: http://calinhera.wordpress.com. Am intrat si eu ceva mai tarziu, cu textul de mai jos. Textele se trimit pe adresa de mail ticoros@yahoo.com si apoi sunt publicate pe blogul lui Calin. Succes la semanat PA-uri!

Retina
Am scris acest text pentru concursul de PAverbe, etapa cu tema "ochii care nu se vad se uita".

Nu mancase nimic toata ziua. Ii era foame, atat de foame incat mintea ii coboara in stomac. Ducea tacamul la gura automat. Era franta de oboseala. Isi tinea cu greutate pleoapele deschise. La intervale tot mai dese ii cadeau grele peste ochi si se ridicau tot mai incet. El o privea dar nu-i vedea decat cuta dintre sprancene. Nu o uratea defel, ba dimpotriva. De multe ori, peste zi, departe de el, ii venea in minte o intrebare: daca el va cauta intr-o zi in alti ochi? Doar ochii care nu se vad...nu-si termina gandul de parca daca l-ar fi dus la capat s-ar fi putut adeveri.
Ce nu stia ea era ca el, de cate ori voia s-o vada, se uita in oglinda.
Ochii lui aveau intipariti pe retina imaginea ei.

Etichete: PA-uri, Alte texte
Tags: PAverbe, retina, foame, mintea, stomac, tacam, gura, automat, franta, oboseala, greutate, pleoape, intervale, cuta, sprancene, uratea, defel, dimpotriva, capat, adeveri, oglinda