14 decembrie 2009

Geamantanul de vise

In ultima vreme fac cu intarziere unele lucruri; s-au inchis comentariile si eu nu am raspuns intr-un loc unde as fi vrut s-o fac. Cu ochii pe un geamantanul de vise imi abandonez putin rucsacul undeva in Delta si raspund aici. (De ce ma provoci? Tu sa ma plictisesti? Nu te-ai prins ca asa ceva nu e posibil? Biiine, daca n-ai stiut ti-am spus acum. Dar parca voiam sa-ti spun altceva...)

Orice realitate e subiectiva si e greu sa stii ce e adevarat si ce nu. Iar cand e vorba de realitatea manjita de politica au grija unii sa ne calareasca cu patima. O sa-ti spun ce urasc eu cel mai tare: manipularea. Lasam "fatalitatea" furturilor de voturi si ne izbim de altceva, implacabil, imuabil: masa de manevra indoctrinata in urma manipularii. As fi vrut sa-si puna toti intrebari si sa gaseasca raspunsuri inainte de a se avanta cu posetutele si palariile lor cumsecade la vot. E bine ca "ocupandu-si" votul nu au lasat pe altii sa li-l ia. Dar e rau daca au ales intr-un fel sau altul captusiti bine cu ideile altora bagate pe gat sistematic prin toate mijloacele. Numarul celor manipulati e urias. Si manipularea nu e facuta de niste prosti sau de niste sensibili la cuvinte ca democratie si libertate. Cand si cum vom scapa de manipulatori? Nu prea curand! Pana una alta ne luam geamantanul de vise, il zavoram bine si-l aruncam in pod.

8 comentarii:

  1. Cred ca stiu cine-i destinatarul, pentru ca si mie mi s-a intamplat odata la fel si i-am spus ca ma frustreaza ca inchide usa... Da' nu scapa el, vad eu bine ! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Leo
    Nu am simtit frustrare ptr ca inteleg de ce inchide usa - ca sa nu lase comentarii neluate in seama. Isi da silinta sa raspunda la toti si nu poate urmari la nesfarsit...

    RăspundețiȘtergere
  3. E un mare frustrat individul. Vrea sa scape de gura lumii si se ascunde dupa usa...

    Geamantanul ala de care tot vorbesti... Mai bine ia-l cu tine, undeva... Nu lasa sa se umple de praf...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu vreau să fiu răutăcios, dar semănăm din ce în ce mai mult cu o turmă care este mânată de colo-colo, eventual în prăpastie...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Paul
    eu acum ma ascund dupa niste fulgi grasani si viteji...ninge asa frumos la noi, Pol...uiti si de frig!
    Da, m-am repetat cu geamantanul...
    Am mai unul in pod si l-am "scoborat"...unele vise s-au implinit, altele se uita tampite la mine

    RăspundețiȘtergere
  6. Paul, individul o fi frustrat, da' noua ne e drag. Si te poftesc sa nu te mai iei de galateni de-ai mei, ahaha !

    LeP, si eu inteleg gestul, bineinteles. ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Leo
    Galatenii sunt grozavi! Toti pe care i-am cunoscut in scoala erau temperamente artistice

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!