19 mai 2010

Lant de tineri care sa dea tarii o sansa

N-o cunosc pe Alina altfel decat ca blogger. Am descoperit-o la recomandarea lui Paul, un batran inteligent. Batran e un compliment - domnia sa a trait si stie multe pentru varsta pe care o are, aceea a unui adult in floarea varstei.

Alina Barsan intruchipeaza acel tip de jurnalist pe care as vrea sa-l citesc pe hartie. Care sa umple redactiile pline de insi fara zvac, si, mai rau, semianalfabeti.
Tudor Chirila - si el batran - crede in sansa pe care o au tinerii asa cum credem multi dintre noi.
El spune:
"Noi am pierdut. Dar voi, voi mai aveti o sansa. Noi am fost fericiti ca am descoperit Coca-cola si bananele si am crezut ca daca noi citim, si ei vor citi. Si ca toti vom progresa si tara o sa aiba scapare. Noi ne-am inselat. Unii dintre noi au plecat de aici. Castiga bani acolo si tanjesc dupa orasul asta imputit. Voi insa, voi aveti o sansa".
Multe spune Tudor in scrisoarea catre liceeni. Merita s-o cititi, aici.
Tinerii precum Alina trebuie sa stie unii de altii. Sa se uneasca. Sa faca un lant. Un lant care sa dea tarii o sansa.

Eticheta: protest

14 comentarii:

  1. Am mare incredere in voi!
    In lantul de inimi, de maini, de teluri si de minti sanatoase!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa dea Dumnezeu ca tinerii si copiii sa aiba sanse in tara lor, nu in alta parte!

    RăspundețiȘtergere
  3. A ratat si eu un pic startul...
    Sa dea Dumnezeu, zic si eu, ca cei de dupa noi sa aiba alte sanse. Desi sunt foarte sceptica. Si ii inteleg pe aceia care aleg sa plece, printre care ma numar si eu. La urma-urmei, suntem cu totii cetateni ai planetei... Inteleg sacrificiul pana la un punct, pentru ca viata e doar una. Si esti dator fata de tine insuti sa ti-o faci cat poti de frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Leo
    adevar scrii dar sa nu spunem ca suntem sceptici cand vedem pe unul ca mai spera; e mai sanatos sa speram cu el...cine a plecat, bine a facut, nu consider ca e o abdicare de la tara, va felicit pe cei ce ati actionat pentru voi la timp.

    RăspundețiȘtergere
  5. Leo, stiu - nu te mai chinui sa corectezi

    RăspundețiȘtergere
  6. Oare va ajunge doar lantul tineretului?

    Si eu am crezut ca daca imi vad de treaba si inca ceva in plus,va fi bine pentru mine,pentru copiii mei.
    Am gresit!
    Mai bine plecam cand am avut ocazia,numai ca parca sunt legata de...glie...

    RăspundețiȘtergere
  7. N-ai gresit! De ex. din motivul ca strada e mai frumoasa fiindca stai tu acolo (n-am uitat cum ai amenajat!)

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunat scris! Minunat simtit!
    Doamne, da-mi tineretea inapoi!
    Imi vine sa te imbratisez pentru ceea ce ai scris si iata ca o fac >:D<
    Ai in tine puterea de a coaliza oamenii in scopuri nobile. E un har. Tine-te de el!

    RăspundețiȘtergere
  9. ...unii au avut curajul sa plece si sa-si construiasca o viata onesta printre straini; asa cum a procedat fratele meu, impreuna cu familia; la capatul lumii, in Noua Zeelanda; s-au integrat bine, suficient ca dupa 7 ani sa primeasca cetatenia; dar li s-a facut dor de cei de acasa, de prieteni, etc; si s-au intors cu speranta ca tara lor a intrat in sfarsit intr-o stare de normalitate; au urmat aproape 2 ani de umilinta, mai ales pt fratele meu care trait neplacuta situatie de nu avea cui sa impartaseasca din experienta acumulata acolo; salvarea a venit tot de la fostul sau manager din NZ, care i-a solicitat sa-l insoteasca in Estonia pentru a achiztiona niste echipamente si apoi sa asigure asistenta tehnica pentru montaj la fabrica din NZ; au trecut iata alti 2 ani de cand s-au refugiat iarasi la capatul lumii si singura neliniste a lor este vizavi de ce se intampla in ...Romania...
    ideea lantului de tineri e minunata! dar ca sa aiba un impact in sensul sugerat e nevoie de un numar foarte mare de asemenea tineri; unde sunt ei? avem suficienti? manelizarea (spun asta in sensul unui deja mod de viata, nu doar al asa-zisului curent...muzical; brrr ce cumplit suna!) face prea multe "victime" printre tineri...

    RăspundețiȘtergere
  10. Mariana,
    am primit imbratisarea, multumesc! Tineretea si harurile sunt in noi la nastere apoi nu stiu cum facem ca mai lasam pe drum din ele

    RăspundețiȘtergere
  11. Dand
    e greu cu dorul si departarea ptr tine si fratele tau dar e bine ca e acolo - am auzit ca e un fel de rai;
    Lantul...sigur, e nevoie de multi asemenea tineri. Multi "frunzaresc" internetul asta de care nu vreau sa ma leg prea mult si totusi in ultima vreme in loc sa reduc timpul afectat lui l-am marit; dar nu-mi pare rau, atata vreme cat intalnesc tineri precum Alina, care au ceva in cap si aspiratii. Si sunt multi!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cuvintele ajung mai departe decât ne imaginăm noi când le dăm drumul în lume. Şi pe căi atât de nebănuite. Nimic nu e în zadar atunci când crezi. Nimic nu se pierde, deşi de prea multe ori pare astfel. Însă ne lăsăm purtaţi de îndoieli, pentru că sunt atât de omeneşti. Şi noi, atât de oameni.
    Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mon, sunt oameni care pot sa ne inlature indoielile...cred ca eu trebuie sa-ti multumesc

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!