9 decembrie 2010

De la desert la Radio-Sant

Micul Print e un mic tiran. Adesea actioneaza numai in functie de ceea ce are el in cap.
Asa s-a intamplat si cand a trebuit sa puna un titlu unei fotografii.

In desert viata este foarte simpla, exista locuri unde nu sunt drumuri si nici case. Oamenii si-au facut niste adaposturi care sa-i fereasca de soare si furtuni de nisip.
Asa stand lucrurile, cand a numit fotografia, "La drum", micul print a fost malitios. A pus prima denumire care i-a venit in cap, fara sa-i pese de alte lucruri. Si acea denumire i-a venit fiindca nu a putut sa faca abstractie de ceea ce stia; vazuse intr-o tara ca oamenii stau la drum, pe banci, in fata caselor.

In satele regatene ale tarii respective locuitorii nu stau in fata caselor doar duminica, ci mai tot timpul saptamanii si "activitatea" e insotita de o alta: mancatul de seminte. Si nu se sta pe banci, probabil nu au timp sa le faca, se sta pe marginea santului - pe acela l-a facut primaria. Se pare ca stirile din sat si din imprejurimi circula prin acel sant intrucat atunci cand cineva afla ceva spune ca a aflat de la radio-sant.

La drum



2 comentarii:

  1. Ai reusit sa ma faci sa zambesc, peste tot in Romania, in zilele de sarbatoare acest Radi-Sant functioneaza de minune, mai nou si la cafeau de dimineata...
    Sarbatori Fericite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, nu chiar prin toata Romania, mai sunt si locuri (Transilvania) unde oamenii stau cu folos, in zilele de sarbatoare; ti-e si drag sa-i vezi, unii sunt in costume nationale...

    Imi place cand reusesc sa fac pe cineva sa zambeasca, zambesc si eu, cu tot sufletul
    Multumesc, numai bine!

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!