13 ianuarie 2011

Ideile sunt in carti

Cred ca omenirea mai are de inventat multe lucruri. De cele mai multe ori descoperirile se fac din intamplare si cum numarul intamplarilor e practic nelimitat, numarul inventiilor e la fel.

In ce priveste ideile despre lume si viata, cred ca s-a spus (scris) tot, si nu de azi, de ieri. Ar trebui sa nu se mai scrie nimic, doar sa se citeasca tot ce s-a scris, carti, indeobste. Ideile pot fi dezvoltate de fiecare dintre cei la care ajung, daca ajung.

Dupa o pauza considerabila de lectura mi-a cazut in mana "Jurnalul fericirii" de Nicu-Aureliu Steinhardt, care a trait din 1980 pana s-a stins din viata la manastirea Rohia unde a ajuns prima oara in 1973 datorita lui Constantin Noica. Sper sa duc la capat lectura unei carti scrisa de un om cu o biografie impresionanta - daca exista cineva interesat de ea sa lase un mesaj si voi transpune aici reperele importante.

Cartea nu prea e de nasul meu, de fapt corect e sa zic invers, nasul meu nu e de aceasta carte, dar voi incera sa inteleg cat mai multe lucruri din ea sperand ca data viitoare cand voi deschide o astfel de carte sa o fac cu mai multa siguranta.

2 comentarii:

  1. ba da, ai sa vezi.
    nu te lasa distras de amanunte car se pun in dreptul nasului.
    citeste-o direct cu inima...

    RăspundețiȘtergere
  2. ajna
    asa am sa fac, oricum e inevitabil odata ce citesc, totul e sa citesc

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!