27 martie 2011

Poftiti la Zoo, e gratis!

N-am mai fost de ani buni la Zoo din Bucuresti.
Intre timp, costul biletului de intrare pentru un adult a ajuns la 13 lei iar pentru un copil la 6,5 lei.
Dupa ce am vazut ce-a mai ramas din Gradina Zoologica Baneasa, am presupus ca taxa e asa de mare ca sa nu intri. Daca intri, o faci ca sa vezi elefantul, ursul, girafa, leul dar vezi capra, oaia, calul... Exagerez, nu e chiar asa, mai sunt si alte animale, sunt si pasari, dar ma asteptam la mai mult pentru 13 lei.
Chiar daca erau destule custi goale, am sesizat, insa, un lucru care m-a bucurat: efortul de a pastra ceea ce exista si daruirea celor ce se ocupa de gradina zooogica. Locul este curat, amenajat corespunzator, ingrijit; in unele colturi am simtit pur si simplu ca dragostea pentru animale pluteste in aer.
Si cand afara soarele zambeste iar umflatii de pelicani te intampina cu sunete ragusite si falfait de aripi ca o desfasurare de forte, vizita la gradina zoologica este ceva extrem de placut.
Mi-ar placea sa cred ca toti parintii pot sa-si permita sa duca copiii la Zoo, macar o data.

Dragi copii, stiu cat de mult va plac animalele si cat de interesati sunteti sa aflati lucruri despre ele. De aceea am fotografiat si afisele cu informatii despre animale.
Ca sa puteti citi asezati sageata mausului pe poza si apasati pana ce se mareste.

VA DORESC VIZITA (VIRTUALA ) PLACUTA!

Imediat ce intri te intampina pelicanii.
Cica nu sunt pelicani ca oricare, ci sunt pelicani creti care se deosebesc de cei comuni prin... culoarea ochilor! (mariti poza si cititi!)





Apoi l-am intalnit pe coati, un animalut cu coada frumoasa, ca de castor





Porcul spinos nu era in curte, cred ca se ascundea in casa dar am citit despre el



Am ajuns la maimute si am vazut-o pe prima: cercopitecul de savana...




Aici scrie despre Mandril, o maimuta neagra si mare


Mandrilul era cocotat sus dar l-am adus mai aproape cu un zoom. Tot nu se vede foarte bine daca nu dati click pe poza s-o mariti.



Maimutele care urmeaza au fost mai greu de fotografiat fiind despartite de vizitatori prin geamuri mari de sticla care reflectau lumina.

Macac cu coada lunga (macac de Java)


Cititi despre cimpanzeu si priviti-l in poza de pe afis; nu l-am fotografiat - ori era ascuns ori era plecat de acasa



Cea mai simpatica maimuta e una mica-mica, de vreo doua palme, toata numai ochi si coada.
Se numeste Marmoset si ii place teribil sa pozeze.


Din pacate pozele Marmosetului nu au iesit prea bine.



Vizita la zoo va continua maine, acum mi-e cam somn si nu prea mai am rabdare sa incarc fotografii. Promit sa revin. Deci, va urma.

Tags: animale, Zoo, Gradina Zoologica Baneasa Bucuresti, vizita la zoo, pelicani, maimute

2 comentarii:

  1. Nu contest dragostea pentru animale, nici a ingrijitorilor, nici a vizitatorilor... Din punctul meu de vedere, insa, sa tii animalul in cusca e anormal si crud. Am vazut cateva gradini zoologice din Europa si am constatat ca, oricat de libere si satule ar parea animalele de acolo, sunt tot captive spre amuzamentul nostru. Cusca e mai mare, dar e tot cusca. Poate o sa ofensez, dar eu le-as spune copiilor si varianta asta a povestii, nu doar aia cu "uite ce draguta e maimutica". Maimutica e depresiva...
    Oricum, asta e o discutie deja putin flosofica, noi n-o sa renuntam niciodata la gradini zoologice.
    Scuze, LeP, dar n-am putut sa tac. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Leo, uite o postare mai veche de-a mea (2009) de pe acest blog:
    "Ar trebui sa ma bucur ca am aceiasi origine cu Edison, Mozart sau Hemingway. Dar n-o fac. Nu acum cand am vazut fiinte rupte din habitatul lor natural si obligate sa traiasca intr-un spatiu decorat cu pretexte de copaci si cu asfalt odios sub talpi care stiu prea bine ce e impactul. Atata timp cat fiinta superioara ia vama pe suflete, teoria evolutionista ar trebui sa-si schimbe macar denumirea. In zadar incercam sa fim draguti cu fratii nostri de dincolo de gratii. Privirea lor spune: nu vreti sa inversam?"

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!