15 aprilie 2011

Au animalele emotii?

Sasiu si sfios
Parerile sunt impartite. 
Exista o carte numita "Daca un leu ar putea vorbi" de Steven Budiansky (am aflat de ea la  Zoo, citind pe pereti). Autorul sustine ca animalele sunt constiente de emotiile lor dar limitate in a le exprima.
Scepticii spun ca animalele au numai reactii hormonale.
Eu sunt de partea care zice ca animalele au emotii. Altfel, de ce ar da cainele din coada cand se bucura? De altfel, mi-am studiat motanul, stiu ce zic.

Motanila nu are acces in toata casa decat in prezenta mea. In general sta foarte mult singur. Cand merg la el si-i vorbesc sau mangai, raspunde patimas si curajos. Daca doar ii deschid usa si apoi ma retrag, devine sfios. Impinge usa usurel, se uita, apoi patrude in zona interzisa ca si cand s-ar furisa. Ma urmareste, vede ca-i merge si in scurt timp se baga in picioarele mele. Daca scot un sunet i se pare ca lui ii este adresat si incepe rasfatul. Daca doar il privesc, observa imediat si e ca si cand i-as vorbi si alinta. Urmarea e aceeasi, gandeste ca ii apartin si se poarta ca atare. Motanila vede tot, simte tot si reactioneaza prompt.

2 comentarii:

  1. E un sasiu sfios simpatic si plin de dragoste!
    Sigur ca au emotii,altfel cum s-ar exlpica exesele de bucurie a lui Bobi(cainele de la Remetea)cand ajungem acasa!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. stiam eu ca tu zici ca mine, nu se poate altfel cand ai un Bobi pe care il iubesti
    (Motanila il saluta pe Bobi)

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!