Traim vremuri in care oamenii comunica intre ei tot mai putin - nu ma refer la comunicare bazata pe interese comune sau pe anumite raporturi existente intre oameni, gen de comunicare care se dezvolta, ea fiind studiata in scoli, institute si tot felul de organisme si sustinuta de firme si capital important.
O paranteza: nu inseamna ca daca ai facut niscai cursuri de comunicare sau chiar ai absolvit dupa mai multi ani de studiu o scoala cu profil de comunicare, stii sa comunici. Mai tine si de om - ca in toate. Hai sa ne distram: te duci tu, nescolitul in comunicare, la o intalnire de afaceri. Te porti normal, natural, si dai de un ins care e foarte intrigat de faptul ca nu te pierzi in fata pozitiei lui de mare manager. Dupa ce dai de mai multi din astia stii sa-ti fabrici o doza de "vai ce ma pierd in fata ta" ca sa-l faci pe bou sa se simta bine, boul fiind absolvent de scoala de comunicare iar tu un umil posesorul de bun simt care iti dicteaza ce sa faci ca sa poti comunica cu boul.
Sa zicem ca in afaceri, relatii de munca si sociale etc se comunica bine.
Si totusi, vine cam asa: cu cat se dezvolta stiintele comunicarii, comunicarea adevarata lipseste mai abitir. Ups! Cum vine asta?
Ce e "comunicarea adevarata?"
Iaca, asta e un subiect care ar putea fi discutat mai pe larg, ceea ce nu mi-am propus.
Vreau doar sa semnalez ca ea, comunicarea adevarata, e pe cale de disparitie, ca una-i apa de izvor si alta-i apa de bidon.
Tags: una-i una, alta-i alta, comunicare
e normal să fie aşa: cu cât sunt mai multe reguli cu atât apar mai multe probleme în spate pentru că ne preocupăm să ţinem cont de ele în loc să încercăm să fim naturali:)
RăspundețiȘtergeretrebuie sa mai luptam noi cu noi, nu?
RăspundețiȘtergereîntr-adevăr, dar din păcate nu prea se poate:) din comoditate sau pur şi simplu pentru că e mai simplu oamenii adoptă reguli idioate care fac mai mult rău decât bine, din acelaşi motiv s-a ajung ca la examenul de bacalaureat titlul să fie scris EXAMEN DE BAKLAUREAT:)) mă pufneşte râsul chiar dacă ştiu că e de plâns
RăspundețiȘtergerece nu facem noi ca se ne fie bine (comod)...
RăspundețiȘtergerechiar si lucrurile incomode!