18 iunie 2011

Confesiuni de asasin economic

 "Confesiunile unui asasin economic" e titlul unei carti scrise de John Perkins, fost asasin economic, care, spune el,  trebuia "sa convinga tarile importante pentru SUA, din punct de vedere strategic, sa accepte imprumuturi imense pentru dezvoltarea infrastructurii si sa se asigure ca proiectele profitabile aveau sa fie oferite corporatiilor americane. Impovarate de datorii uriase, aceste tari ajungeau sub controlul guvernului SUA si al Bancii Mondiale, care actionau ca niste camatari- dictand termenii de returnare a banilor si fortand guvernele tarilor respective sa li se supuna".

Ma tot gandesc cum a lucrat John Perkins in favoarea guvernului SUA si dupa aceea s-a apucat sa scrie o carte... cuprins de remuscari? Sau, de ce?
Ce l-a determinat pe J.Perkins sa scrie acesta carte? Cum de a reusit s-o publice?
Cartea e "condamnata" inca din titlu sa fie bestseller. Poate autorul a crezut iar editorul nu a avut nicio indoiala ca aceasta carte va fi bestseller. Dar nu cred ca i-a interesat, nici pe unul nici pe altul, cel putin nu in primul rand. Cred ca la aparitia cartii au condus ratiuni mult mai inalte. 

O carte care din titlu te face sa-ti pui intrebari te duce dincolo de coperte, dupa raspunsuri. Sper sa le am dupa ce o voi fi citit. Si sa fie cat mai aproape de adevar.

2 comentarii:

  1. acum m-am apucat și eu să o citesc

    RăspundețiȘtergere
  2. succes!
    mi-ar placea sa aflu parerea ta de cititor de profesie (eu is de ocazie, chiar mai putin decat atat...)

    RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!