15 iulie 2012

Interviuri de Eugenia Voda


"Exista oameni cu care, in timp ce comunici, simti o stare de gratie, oameni care te fac sa crezi ca inteligenta e contaminanta, oameni care te fac sa te simti si tu, brusc, mai inteligent! " (Eugenia Voda).

Probabil, doamna Eugenia Voda, supranumita pe drept cuvant "regina interviurilor", stie ca starea aceea de gratie se extinde si asupra celor ce asculta (privesc la tv) interviurile pe care le realizeaza cu inteligenta, emotionala, in primul rand, indrazneala, dragoste, da dragoste - se simte de la o posta dragostea pe care o pune in fiecare intrebare, bazata pe o documentare profesionista, (cum altfel?).

Din intrebarile Eugeniei Voda aflam o multime de lucruri despre oameni interesanti, realizarile si gandurile lor. Eugenia Voda pune intrebari si primeste raspunsuri pe care le scurtcircuiteaza cu alte intrebari la care primeste, primim, alte raspunsuri.

Mi-ar placea sa existe o carte care sa cuprinda toate interviurile.
"Interviuri" de Eugenia Voda. Simplu.
Din fericire exista un s a i t, - l-am descoperind cautand sa aflu daca exista o carte!...

Am savurat fiecare interviu fascinata de intervievat si intervievator, deopotriva, de legatura dintre ei. Uneori intre cei doi nu mai incape nimic, iar tu, cel ce asculti, te simti un intrus. Dar nimic nu te opreste sa savurezi totul si sa te adaugi armoniei; ceva din ceea ce vezi si auzi gratie interviurilor Eugeniei Voda, scormoneste in tine si aduce la suprafata din adancurile fiintei tale lucruri pe care le simti sau le stii, dar le-ai uitat cumva.
Iti multumesc, Eugenia Voda!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hai, curaj!