6 februarie 2014

Nu aruncati firimiturile, dati la vrabiute!

Stau zgribulite pe crengile dezgolite, par mai pufoase caci le e frig si-si umfla penisoarele lor - cred ca de frig fac asa. M-am tot gandit sa le fac casute dar pana una alta le pun firimituri pe pervaz. Cand e nemiscare in jurul ferestrei vin puzderie si golesc tot, nici un firisor de paine nu mai ramane! Uneori se uita inauntru, alteori nu. Cand se uita si misc, zboara. Asa ca nu mai merg la geam decat dupa ce au mancat. Sunt multe, trebuie sa pun mereu ca nu stiu daca le ajunge...

Cred ca au un sistem de semnalizare; una pandeste de pe crengile pomului din apropierea ferestrei; cand "se aduce marfa" ciripeste si vin cu duiumul. Le-am pus si bucatele mai mari de paine, dispar si acelea, imediat. Ma gandesc sa le pun malai.

Au inceput sa ma cheme, cred. Sunt prietenoase si ciripesc. Mici fapturi napastuite de iarna, sper sa iesiti in primavara!

Am reusit sa le fac poza, prin geam. N-a iesit prea grozav. Pana sa le fac alta, au zburat. Nu de sperietura, terminasera de pigulit firimiturile!... Mancacioase rau, le pusesem a patra oara. Nu cumva sunt umflate din alta pricina decat frigul?


prietenele mele, vrabiutele mancacioase

4 comentarii:

 1. Asa fac si eu,hranesc pasarelele.Ieri un mierloi dolofan culegea firimiturile din curte.Atat de portocaliu era la cioc!

  RăspundețiȘtergere
 2. cred ca am vazut si eu unul inainte de a veni zapada; am mai vazut o ciocanitoare, odata.
  ma bucur sa te vad, te imbratisez!

  RăspundețiȘtergere
 3. noi organizam în gradina adevarate cantine pentru pasarile cerului - iarna au atata nevoie de ajutorul nostru. Cumparam cam doi saci de 2 kg cu amestec de seminte si in plus, pungute cu vitamine, pe care le atârnam pe crengile copacilor. Sâmbata si duminica, pentru ca sunt acasa la vremea cand vin ele la masa, in gradina este un adevarat spectacol!
  pupici - o saptamana buna in continuare!

  RăspundețiȘtergere
 4. oare cum mananca din pungute?
  ce trebuie sa fie acolo... poate afla si cele de aici si se duc acolo:)
  Week end placut!

  RăspundețiȘtergere

Hai, curaj!